Zuhri's FotoPage

By: Zuhri haslina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Sunday, 27-Apr-2008 13:36 Email | Share | | Bookmark
Shortbread..oren..

Bertempat kat umah maklang batu caves..kubuat temujanji ngan maklang tukjadik model/duta shortbread..huhuhu..syiok dapat jumpa maklang..sesat memula..sib baik ader tempat u-turn kalo tak dah terlajak p KL..p ngan adik tapi dia p batu caves..punya la..lama nunggu dia..igatkan dah tersesat kat dlam gua tu..upernyer dia p makan jap..heeeee..sib baik bawak dia buat teman..coz hubby keje tak dapat nganto...mekaseh yer,,sudi nganto kakakmu..ini..
ehhh..jom ler layan shortbred oren yang kita buat...





Wednesday, 23-Apr-2008 00:11 Email | Share | | Bookmark
Award

Dah lama award nie kat umah mak lang..baru dapat amik..meksey untuk maklang..kerana sudi bagi award nie tuk zuhri..mari kita tgk awardnyer..jeng..jeng..



This is another of those Linky Love game where you only have to tag 10 person in one post but still there is no actual limit (you can tag more if you want!). Once tagged, you have to copy paste the link in this post, and make them grow!

Do not delete any of the links and be honest to yourself!

************************************************************

BennyLiew, RamblingMoo, Mum & Kids In Wonderland, Judelittle, Our mini blogsphere, Rooms in My Heart, J@n!ce Ng, ChinNee, Jo-N, LadyJava's Lounge, Apples Of The Eyes, aNgRiAniWoRLd, persismutiara, my little family, LG a.k.a Lemongrass ,
McTa ,manje ,nitta,yatt, mat gebu

next

The lucky 7 person I am going to tag is
S_Shamen, Siti Azma, Sweet Bobo, Mak Lang, Kak Pah Sherry, Lizah Zakaria, Dayang....
(Dan, untuk senarai nama di atas, sudilah kiranya menerima gambar "Touch Of Nature" dari mat gebu untuk blog/fotopages anda..)

10 person i'm going to tag is
kak umi-e, mamasya, k.nina,k.ida isk,k.tun,k.madiha, anna,ellebelle, zai kulim,lyn hassan...dan sudilah kiranya menerima TOUCH OF NATURE dariku untuk mu wahai sabahat sekelian


Monday, 14-Apr-2008 15:15 Email | Share | | Bookmark
Cuti....

Start hari rabu tghari ku dah cuti sampai ler..hari ahad..bercuti..heeee..so dapatlah..menenangkan keadaan yang busy ku..heeeeee...macam ler perdana menteri..kekonon busy..huhuhu..tapi..ssungguhnyer..dapat ler..ku coolkan otakku..yang mmg dah sarat..sib baik tak brain damage...heeeeeee..sib baik dapat sejukkan otakku dengan masakan..jom ler..layan..sebeleum aku merapu jauh..yuhhhuuuuuu..ader..ketam masak..lada.itam..jang guna jo..sos lada hitam yang beli tu..tambah skit ngan halia, bawang putih ngan jang tamboh skit agi lada hitam tumbuk..kawwww..gituh....ngan hias ler..ngan daun sup & sadri..okies..dookies..bawah nie..resepi penuh yer..heee

Ketam Goreng Lada Hitam style aminhaslina aka zuhri

Ketam-6 ekor.(potong dua ngan cuci sebersihnyer)
Bawang putih-4 ulas
Halia-skett(1cm)
Sos lada Hitam(yang dalam botol k)
Lada Hitam tumbuk-sesedap rasa
Sos tiram -1 sudu besar@secukup rasa
Daun Sadri@Sup-Tuk Hiasan.

Caranyer:-

Tumis bawang putih&hali(kisar@giling) hingga naik bau
masukkan skit lada Hitam yg ditumbuk dan sos tiram dan jgn dilupa sos lada hitam..
masukkan ketam dan biarkan sebati dan goreng sampai masak, agak-agak nak kering tambah k sedikit air..
Garam saya tak taruk tapi kalo anda nak tambah rasa dulu k sbelum tambah.
Dah masak hiaslah sedikit ngan daun sadri@daun sup



ader gak cupcakes..



ok ler..have to go..nak kena bagi anak makan ubat..okeis.


Thursday, 10-Apr-2008 04:47 Email | Share | | Bookmark
Fondant & Gumpaste...

 
 
 
View all 6 photos...
Dah lama..duk admire nak uat sendiri..gumpaste & fondant ..baru dapat...semakin ku mengenali dunia baking nie..semakin rasa berkobar-kobar rasa nak buat biz sendiri..insyaAllah..rakan seperjuangan dah ader yang start buat biz..kepada semua teman sperjuangan..teruskan perjuangan..doakan..daku jua..mengikuti jejak..langkah nanti..
okie..dookiess..dah kul 12.53pm..dah...tiba masa ku hentikan dulu..mengupdate FP ku ini...nak amik anak..:)layyyaaaaaaaaaannnnnnnnnn


Thursday, 10-Apr-2008 02:36 Email | Share | | Bookmark
Cerita Cupcakes..:)

choc..
dah siap semua..:)
daun sunflower
View all 4 photos...
Askm..semua...lama dahkan tak bercerita..banyak cerita yang ingin dikongsikan bersama cuma masaku jer yang takder..heeeee..hari nie cuti esokpun ku cuti harap dapatlah kiranyer ku update fpku ini..hujan plak kat luar..umah sunyi sepi...heeee..anakku tinggalkan kat pengasuh.jap agi p amik.....dasat tul ku niekan..anakku dah lasak..dah tak pandai diam..
Ok habis dah cerita merepekku..nie..kita layan gambo-gambo nier.












[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net